طرز تهیه سرکه کشمش با آموزش درست، نه تنها سخت نیست، بلکه بسیار آسان و لذت بخش است. در این روش از کشمش، به عنوان ماده اولیه استفاده می کند. این فرآیند نیاز به صبر و دقت دارد تا محصول نهایی با کیفیت بالا و طعم مناسب تولید شود. کشمش های بی دانه، بی دم و بی چوب آراتات، بهترین گزینه برای تهیه سرکه کشمش با کیفیت بالا هستند.
محصولات آراتات، از جمله انواع کشمش آفتابی با کدهای 102، 103، 105 و 106، با استفاده از دستگاه های پیشرفته پاکسازی شده اند که نتیجه آن، ارائه کشمشی پکتین دار، فاقد تیزاب، گوگرد و روغن و بسیار خوش طعم است. این ویژگی ها، کشمش های آراتات را به گزینه ای عالی برای مصرف خانگی و صنعتی تبدیل کرده است. برای سفارش انواع کشمش، به سایت آراتات سر بزنید و یا با شماره های 0993192640 و 09196618221 تماس بگیرید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
مواد لازم برای تهیه سرکه کشمش
- 1 کیلوگرم کشمش پاکسازی شده (بی دانه، بی دم و بی چوب)
- 2 تا 3 لیتر آب (بسته به میزان شیرینی کشمش)
طرز تهیه سرکه کشمش در 5 گام
1- آماده سازی کشمش ها
کشمش های انتخاب شده از محصولات آراتات را در ظرف مناسبی بریزید. دقت کنید که تمامی کشمش ها به خوبی پاکسازی شده و فاقد دم و چوب باشند. کشمش های آراتات به دلیل عدم شستشو و حفظ شیرینی طبیعی، برای این کار بسیار مناسب هستند.
2- افزودن آب
به میزان 2 تا 3 برابر وزن کشمش ها، آب به ظرف اضافه کنید. این میزان آب، بسته به شیرینی کشمش ها ممکن است متغیر باشد.
3- هم زدن هفتگی
در هفته دوم، مخلوط را یک بار به خوبی هم بزنید تا کشمش ها که روی سطح ظرف آمده اند، به خوبی با آب مخلوط شوند. این کار را 2 تا 3 بار در طول مراحل اول انجام دهید تا کشمش ها به سرعت پوسیده شوند.
4- مرحله کپک و کف
پس از گذشت چند هفته، روی سطح مایع کف و کپک ایجاد می شود. این نشانه ای است از آغاز فرآیند تخمیر. حدود دو ماه بعد، زمانی که مایع به میزان کافی تخمیر شد، تفاله های کشمش را از سرکه جدا کنید و مایع را صاف کنید.
5- مرحله دوم تخمیر
پس از جدا کردن تفاله ها، مایع را در ظرفی تمیز بریزید و برای مدت زمان بیشتری (حدود یک ماه) بگذارید تا فرآیند ترش شدن کامل شود.
قطعا تا اینجا طرز تهیه سرکه با کشمش را فرا گرفتید، لازم است بدانید که با کشمش آبگیری آراتات، می توانید عرق نیز تهیه کنید. برای تولید عرق کشمش، لازم است مقاله طرز تهیه عرق کشمش را مطالعه کنید.
اهمیت کیفیت کشمش
کیفیت کشمش مورد استفاده در تهیه سرکه، بسیار مهم است. کشمش های بی دانه، بی دم و بی چوب آراتات که به صورت شسته نشده و آفتاب خشک عرضه می شوند، بهترین گزینه برای تهیه سرکه کشمش هستند. عدم استفاده از مواد شیمیایی مانند تیزاب و گوگرد، تضمین کننده طعم طبیعی و کیفیت بالای سرکه نهایی خواهد بود.
راهنمای خرید کشمش مناسب سرکه
برای تهیه سرکه کشمش با کیفیت، حتماً از کشمش های پاکسازی شده و بدون افزودنی شیمیایی استفاده کنید. کشمش های آراتات با کدهای 102، 103، 105 و 106 که مخصوص آبگیری و عرق گیری هستند، انتخاب بسیار مناسبی برای این منظور می باشند. همچنین از کشمش های آراتات می توانید به عنوان تنقلات روزانه استفاده کنید، برخی افراد بخاطر طبع بدنشان، نمی دانند مصرف کشمش برایشان مفید است یا نه و مدام سوال می پرسند که طبع عرق کشمش گرم است یا سرد؟ برای اینکه با طبع کشمش آشنا شوید، حتماً مقاله مرتبط با آن را مطالعه کنید.
نتیجه گیری
تهیه سرکه کشمش در منزل، علاوه بر صرفه جویی در هزینه، اطمینان از کیفیت و طبیعی بودن محصول را نیز به همراه دارد. با استفاده از کشمش های پاکسازی شده و با کیفیت آراتات، می توانید سرکه ای خوش طعم و مفید تهیه کنید که در بسیاری از دستورهای آشپزی و درمان های سنتی کاربرد دارد.
سوالات متداول
معمولاً حدود 2 تا 3 ماه طول می کشد تا سرکه کشمش به طور کامل تخمیر و آماده مصرف شود.
هم زدن کشمش ها در هفته دوم، به منظور تسریع در فرآیند پوسیدن و تخمیر بهتر انجام می شود.
بله، استفاده از کشمش های شسته نشده، به حفظ قند طبیعی و طعم بهتر سرکه کمک می کند.
کشمش های آراتات که بدون دم، چوب و مواد شیمیایی عرضه می شوند، تضمینی برای کیفیت بالای محصول نهایی هستند.